food_scenes

 

 

 

 

 

FOODWORKS

Het FoodWorks team is een multifunctioneel samenwerkingsverband van ondernemers, dat door middel van stadslandbouw, werken, ontspanning en gezonde voeding op een plek samen laat komen.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om tijdelijk braakliggende terreinen op een duurzame manier te benutten. Permacultuur zal de basis zijn van de door ons toegepaste teel methodes. Door deze ethische ontwerpmethode is het mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid groente en fruit te produceren, zonder dat het tijdelijke karakter van de locatie hierbij in de weg zal staan.

Door deze kleinschalige biologische voedselproductie als een rendabel concept neer te zetten in stedelijke gebieden, wordt niet alleen het aantal voedsel kilometers en daarbij behorende hoeveelheid fijnstof en CO2 gereduceerd, maar kan er hierdoor tevens ruimte ontstaan voor een volledig nieuwe vorm van werkgelegenheid en sociale cohesie.

De laagdrempelige opzet van het project, zal zowel voor afnemers als consumenten een uitnodiging zijn om meer te weten te kunnen komen over de kwaliteit en de afkomst van hun voedsel.

IMG_3487

Er zullen dan ook regelmatig workshops en evenementen worden georganiseerd waarbij kennis kan worden gemaakt met Permacultuur, lokale seizoensproducten, voedselbereiding etc. waardoor de locatie als volwaardige (doch tijdelijke) Stadslandbouwpoort gezien kan worden.

FoodWorks biedt tevens begeleiding en ruimte voor enkele vrijwilligers, leer-werk trajecten voor wajongeren en div. stage mogelijkheden (MBO/HBO groen, mens en maatschappij.

 

Het FOODWORKS team

Paul van Hedel, Coördinator/Permaculturist

Freya Westerlaken, Sales en Planning

U kunt ons bereiken per mail : info@5DSolutions.nl

Of telefonisch :

Paul van Hedel
5D Solutions
Tel overdag: 06-49291771