Strawbale Gardens ofwel Climate Gardens hebben zich bewezen als de meest effectieve methode voor het circulair telen van lokale groente en fruit zonder spitten , onkruid wieden of zelfs maar enige kennis op het gebied van voedselteelt !

Het “Climate Garden” team is een multifunctioneel samenwerkingsverband van ondernemers, dat door middel van stadslandbouw wijkbewoners weer met elkaar in contact brengt.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om lege plekken in en om de stad op een duurzame manier te benutten. Permacultuur zal de basis zijn van de door ons toegepaste teelt methodes. Door deze ethische ontwerpmethode is het mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid groente en fruit te produceren, zonder dat het tijdelijke karakter van de locatie hierbij in de weg zal staan.

Door nieuwe innovatieve manieren voor het in steden produceren van biologische voeding  word allereerst de hoeveelheid voedselverspilling die op dit moment plaats vind bij de reguliere land-en tuinbouw uitgesloten . Vervolgens word bij het lokaal produceren van groente en fruit het aantal transport kilometers ( carbon footprint ) van onze voeding drastisch gereduceerd. Mede hierdoor is het mogelijk om Stadslandbouw als een rendabele productiemethode neer te zetten in stedelijke gebieden .

Het actief betrekken van lokale bewoners bij deze initiatieven kan o.a. voorzien in een volledig nieuwe vorm van werkgelegenheid maar ook een verhoogde zelfredzaamheid en een versterkte sociale cohesie.

De laagdrempelige opzet van deze projecten zal zowel voor betrokken bewoners een uitnodiging zijn om meer te weten te kunnen komen over de kwaliteit en de afkomst van hun voedsel met alle positieve gezondheids-aspecten van dien.

IMG_3487

Er zullen dan ook regelmatig workshops en evenementen worden georganiseerd waarbij kennis kan worden gemaakt met Permacultuur, lokale seizoensproducten, voedselbereiding etc. waardoor de betreffende stadslandbouw locatie’s als volwaardige (tijdelijke of permanente) Stadslandbouwpoorten van de stad gaan worden gezien.

Het “Climate Gardens” team biedt tevens begeleiding en ruimte voor  vrijwilligers, div. stage mogelijkheden (MBO/HBO groen, mens en maatschappij ) en leer-werk trajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de breedste zin van het woord .

Het Climate Garden team.

Paul van Hedel, Coördinator/Permaculturist

Freya Westerlaken, Sales en Planning

U kunt ons bereiken per mail : info@5DSolutions.nl

Of telefonisch :

Paul van Hedel
5D Solutions
Tel overdag: 06-49291771