Gekozen tot de TOP 5 van de ” Accenture Climate Innovation Awards 2018 “

DE PANELEN VAN GREEN WINDOW

De planten

De plantjes in Green Window doen het zware werk. Met plezier overigens want zij vangen fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof. Ze zijn geselecteerd en gekweekt op eenvoud en effectiviteit en daarmee  dus extreem laag in onderhoud en het hele jaar groen.

De sensoren

In samenwerking met diverse gespecialiseerde partijen is er een “smart” irrigatiesysteem ontwikkelt ,  dat met behulp van sensoren exact ‘weet’ wat de planten nodig hebben. De informatie van deze sensoren kan centraal uitgelezen worden. Zo kan de data van de sensoren vanaf elke locatie ter wereld worden geanalyseerd dmv software of een smartphone app . De sensoren zijn draadloos en kunnen worden toegepast voor meer dan alleen het meten en monitoren van de eerste levensbehoeften van de planten. De sensoren kunnen eindeloos worden uitgebreid en hiermee zal er een enorme stroom aan data ontstaan voor publieke analyse tbv de gezondheid en veiligheid van alle individuele personen .Ofwel , de panelen zijn dus onderdeel van “The Internet of Things” . Denk aan luchtkwaliteit en CO2 gehalten en van inbraak- of vandalismebeveiliging tot branddetectie. Maar uiteraard zijn er oneindig veel toepassingen denkbaar waarbij solide meetwaarden van belang zijn . Zeker in overleg of op aanvraag.

  1. DE TOEPASSINGEN

1. Fijnstof reductie.

Fijnstof is een van de grotere problemen van onze tijd. Steden, snelwegen, vliegvelden zijn typische probleemgebieden. En de gevolgen van fijn en ultra fijnstof voor de gezondheid zijn groot  en komen pas de laatste jaren goed in beeld.

Green Window : Green Corridor

De meeste oplossingen zijn met name gericht op de langere termijn. Green Window werkt meteen. Aantoonbaar.

2. Omzetten CO2

Een ander probleem waar Green Window soelaas biedt is de ongewenst hoge uitstoot van CO2. Planten verminderen CO2 in de lucht. Maar op veel plaatsen in de stad,  is geen ruimte voor effectief combinatie groen, zoals hoge beplanting  icm hagen . Omdat Green Window verticaal wordt geplaatst is er maar weinig ruimte nodig om meteen effectief resultaat te boeken.

3. Isolatie

Als Green Window als een soort tweede huid aan of op een gebouw bevestigd wordt, werkt het isolerend ( eventueel voorzien van PIR-achterwand ) . Koel in de zomer en warm in de winter. De voordelen zijn evident. Een constant binnenklimaat en een stabiel buitenklimaat kunnen samen zorg dragen voor een aangenamer leefklimaat  ( nul op de meter ) en een verlaging van het “Urban Heat effect” in dichtbebouwde of groot stedelijke gebieden . Daarbij zorgen de groene wanden en daken voor het creëren van een natuurlijke eco-systeem diensten wat o.a. de biodiverstiteit binnen de stad zeer ten goede zal komen .

4. Esthetiek

Het is niet te kwantificeren maar zeker niet onbelangrijk. Green Window is nu eenmaal groen. Natuurlijk en levend groen. Een kleur en sfeer die door bijna alle mensen als prettig en mooi wordt ervaren. Dat is fijn maar ook meer dan dat. Want mooie oplossingen worden sneller geaccepteerd door belanghebbenden als omwonenden en gebruikers van de openbare ruimte . Er is aantoonbaar gemaakt dat groene geluidswanden naast snelwegen zorgen voor minder files , door een “relaxter” rijgedrag , maar ook werkt groen in een winkelgebied tot het ‘onthaasten’ van winkelend publiek.

5. Economie en werkgelegenheid

We horen het bijna dagelijks , een globale toename aan jeugdwerkeloosheid maar tevens toenemende luchtvervuiling in grote steden. Green Window is een product wat zich uitermate goed leent voor lokale en opschaalbare productie. Geen grote start investeringen , lokaal verkrijgbare materialen, modulaire productie-units die plaatsbaar zijn in nagenoeg elk leegstaand vastgoed.

Nieuwe banen in low-tech stedelijke vergroening en high tech data management , icm een professionele opstart begeleiding zullen een boost geven aan de komst van duurzamere economie .

A Window of opportunity’s has opend for creating  smart and healthy cities

     

http://greenwindow.nl

Paul van Hedel

Tel: 06-49291771

Heeft U interesse of vragen over GREEN WINDOW dan kunt U die altijd mailen aan : info@5dsolutions.nl

Download de brochure via de link hier beneden :

Multigreen Brochure pdf

R&D : 5D Solutions

Green Window

e_city_hall3

e_city_hall3_org